SÅ GÅR DET TILL

Färganalysen är en undersökande process. Steg för steg öppnas dina ögon och din färgpalett träder fram.

FÄRGKVALITETER

Analysen utförs i fullspektrumbelysning med neutral grå bakgrund. Du sitter osminkad framför en spegel, är ditt hår är färgat så täcks det med en hätta.


Enligt ett bestämt schema draperas du i särskilt infärgade tyger. Du blir hela tiden guidad så att du förstå vad som händer. Syftet är att hitta mönstret för dina färgkvaliteter:

 

  • Temperatur - hur varmt eller kallt?
  • Valör - hur ljust eller mörkt? 
  • Kulörthet - hur klart/intensivt eller mjukt/dämpat? 

TOLV PALETTER

Din kombination av färgkvaliteter avgör vilken av de tolv paletterna som passar dig.


Vinterpaletterna har en skarp kontrast mellan ljus och mörker och färgera är på den kalla sidan samt kulörta och intensiva. Sommarpaletterna å andra sidan delar den kalla temperaturen med vintern, men har lägre kontraster och mjukare framtoning.


Höst och vår är de varma årstiderna. Men hösten är rik och djup är våren lätt och klar. 


Varje årstid har en renodlat varm respektive kall palett. Paletterna mellan dessa är neutrala, vilket betyder att de varken är helt kalla eller helt varma. Dessa har olika egenskaper som utmärker dem: mörk, ljus, klar eller mjuk.

Färganalys Stockholm
Färganalys färgstudio
Färganalys årstidskarta

DIN FÄRGFJÄDER

Med dig får du en färgfjäder från True Colour International. Fjädern innehåller 65 färgprover, tryckta med arkivbeständig färg på canvas.


När vi hittat din palett tittar vi på hur du använder färgfjädern. Du har möjlighet att prova några av färgerna, och om du vill även ett läppstift. Ta gärna med egna kläder och make-up för att färgtesta. Efter analysen får du även ett mail med rekommendationer på material, texturer, mönster, smycken och makeup. 


Att översätta din palett till din verklighet och din egen garderob är en spännande process. En månad efter din färganalys gör vi en uppföljning per mail då du har möjlighet att ställa frågor. En del kunder väljer även att följa upp analysen med att boka en garderobsgenomgång och personlig shopping.

Nyfiken på hur de tolv paletterna ser ut? På THE COLOUR INSIGHT's Pinterest finns mängder med exempel.

BOKA

FÄRGANALYS

En färganalys tar cirka två timmar. En färgfjäder från TCI (värde 795 kr) samt uppföljning ingår.


2 300 SEK

FÖRELÄSNINGAR OCH WORKSHOPS

Arbetar du med mode, reklam,inredning, blommor eller skönhet? Eller är du sugen på att lära dig mer om färg i arbetslivet? Föreläsningar och workshops skräddarsys efter dina önskemål.

FÄRGANALYS DUO

Kom i par! Boka in er som duo och få ett rabatterat pris och möjlighet att få ut lite extra av analysen.


2 100 SEK per person

ÖVRIGA TJÄNSTER

En del kunder vill ha ytterligare hjälp efter analysen. Det är möjligt att boka garderobsgenomgång och personlig shopping. Välkommen att kontakta mig för mer information.

PRESENTKORT

En färganalys är en spännande upplevelse och en gåva som räcker hela livet. Presenkort finns för både enskild färganalys och färganalys i par.

 
 
 
 

Kontakta mig för bokningar och förfrågningar.


Det går även bra att maila: asa@thecolourinsight.com


/ Åsa