OM MIG

Åsa Sannerheim

Färganalytiker

Människans skönhetslängtan är evig. Upplevelsen av skönhet är sinnlig och gåtfull. Men, går det att faktiskt förklara vad som gör något visuellt tilltalande? 

 

FÄRG KOMMER FÖRST

Min fascination för skönhet ledde till att jag utbildade mig till florist. Under mina år i yrket lärde mig att skapa harmoniska, kittlande och spännande färgkombinationer. Jag observerade hur personligt färg är, och hur mycket färg berör oss. Färg var alltid nummer ett, både för mig och för kunden.

 

THE COLOUR INSIGHT

När jag av hälsoskäl slutade som florist, ville jag fortsätta att undersöka färg. Färgharmoni kan uppstå spontant eller genom en intuitiv process. Men går det att förstå på ett teoretiskt och systematiskt sätt?


Några år tidigare hade jag snubblat över personlig färganalys och blivit analyserad av en proffesionell analytiker. Här var en metod och ett system som rakt på sak förklarar exakt hur man får färgtonscirkeln att spinna!

 

Sedan dess har jag studerat färglära på Borås Textilhögskola, Jag har sedan tidigare utbildat mig på Konstfack i Stockholm. 2019-2020 utbildade jag mig i färganalys för Amelia Butler på True Colour International i Sydney. 

 

Jag erbjuder 12-tonsanalys enlig TCI-metoden i Björkhagen i Stockholm.

Färganalytiker Åsa Sannerheim
 
 
 
 

Kontakta mig för bokningar och förfrågningar.


Det går även bra att maila: asa@thecolourinsight.com


/ Åsa