THE COLOUR INSIGHT

Once you've seen it, you can't unsee it

OM MIG

Åsa Sannerheim

Färganalytiker

Människans skönhetslängtan är evig. Men, vad gör egentligen något visuellt tilltalande? 

 

FÄRG KOMMER FÖRST

Min fascination för skönhet gjorde att jag utbildade mig till florist. Under mina år i yrket lärde mig att skapa harmoniska, kittlande och spännande färgkombinationer. Jag observerade hur personligt färg är, och hur mycket färg berör oss. Färg var alltid nummer ett, både för mig och för kunden.

 

THE COLOUR INSIGHT

Färgharmoni är en sinnlig, njutningsfull upplevelse. Det kan uppstå spontant eller genom en intuitiv process. Men går det att förstå på ett teoretiskt och systematiskt sätt? När jag av hälsoskäl slutade som florist, ville jag undersöka färg på djupet.


Några år tidigare hade jag snubblat över personlig färganalys och blivit analyserad av en proffesionell analytiker. Här var en metod och ett system som rakt på sak förklarar exakt hur man får färgtonscirkeln att spinna!

 

Sedan dess har jag studerat färglära på Borås Textilhögskola, Jag har sedan tidigare utbildat mig på Konstfack i Stockholm. 2019-2020 utbildade jag mig i färganalys för Amelia Butler på True Colour International i Sydney. 

 

Jag erbjuder 12-tonsanalys enlig Sci\ART-metoden i Stockholm.

"Färgharmoni är en sinnlig, njutningsfull upplevelse."


ANALYSEN

Färganalysen är en undersökande process som steg för steg öppnar ögonen för den individuella färgharmonin. 


FÄRGKVALITETER

Analysen utförs i fullspektrumbelysning med neutralt grå bakgrund. Du sitter framför en spegel, utan makeup. Om håret är färgat så täcks det. Enligt ett bestämt schema draperas du i särskilt infärgade tyger. och under hela processen blir du vägledd. Syftet är att undersöka var på följande skalor du befinner dig:

 

  • Temperatur - hur varmt eller kallt?
  • Valör - hur ljust eller mörkt? 
  • Kulörthet - hur klart/intensivt eller mjukt/dämpat? 

Kombinationen av färgkvaliteter leder till slutsatsen om din färgpalett.


DIN PALETT

När vi hittat din palett kommer du kunna prova några av färgerna. Om du vill kan du även prova ett läppstift. Vi tittar på hela din palett och vad som är karaktäristiskt för den. Du har också möjlighet att ta med egna kläder och make-up för att pröva färgerna mot din palett för att förstå vad som harmonierar och inte harmonierar med den och varför.


FÄRGFJÄDERN

Med dig från analysen kommer du att få en färgfjäder från True Colour International tryckt med arkivbeständig färg på canvas. Fjädern innehåller 65-70 färgprover. 


EFTER ANALYSEN

Efter analysen kommer du också att få ett mail med rekommendationer för material och texturer, mönster, smycken och makeup. 


Själva analysen är bara början. Att översätta din palett till din verklighet och din egen garderob är en spännande process. En månad efter din färganalys gör vi en uppföljning per mail då du har möjlighet att ställa frågor.

Färganalys


En färganalys tar cirka två timmar. En färgfjäder från TCI (värde 795 kr) samt uppföljning ingår.


2 300 SEK

Föreläsningar och Workshops


Arbetar du med mode, reklam,inredning, blommor eller skönhet? Eller är du sugen på att lära dig mer om färg i arbetslivet? Föreläsningar och workshops skräddarsys efter dina önskemål.

Färganalys duo


Kom i par! Boka in er som duo och få ett rabatterat pris och möjlighet att få ut lite extra av analysen.


2 100 SEK


Övriga tjänster


En del kunder vill ha ytterligare hjälp efter analysen. Det är möjligt att boka garderobsgenomgång och personlig shopping. Välkommen att kontakta mig för mer information.

 
 
 
 

BOKA 

Kontakta mig för bokningar och förfrågningar.


Det går även bra att maila: asa@thecolourinsight.com

Presenkort


En färganalys är en spännande upplevelse och en gåva som räcker hela livet. Presenkort finns för både enskild färganalys och färganalys i par.